Obsah stránky

Základní informace

Důležitá část informací na stránkách STRUČNĚ – ZDRAVĚ je z knih uvedených na této stránce.

V následujícím Seznamu knih je pro každou knihu uvedeno:
  • Název (K=kniha + číslo z mého seznamu) – Autor; Místo a rok vydání – ISBN
    Podnadpis

Po kliknutí na název knihy se zobrazí její detail, kde je uvedeno: Název knihy (číslo z mého seznamu), Autor, Podnadpis, Originál (kdo vydal, resp. copyright, rok vydání), Překlad (kdo přeložil), České vydání (nakladatelství, místo a rok vydání), ISBN. V detailu knihy je navíc zobrazen Obal a uvedena Anotace.


Seznam knih (28)

  • Antifragilita (K281) – Nassim Nicholas Taleb; copyright 2012 by Nassim Nicholas Taleb, Praha 2014 – ISBN 978-80-7432-498-7
    Jak těžit z nahodilosti, neurčitosti a chaosu.
  • Biologické hodiny (K285) – David Frej; Praha 2013 – ISBN 978-80-7281-467-1
    Tajemství metabolismu, dlouhověkosti a zdraví.
  • Cesta k nesvobodě (K336) – Timothy Snyder; 2019 – ISBN 978-80-7432-981-4
    Rusko, Evropa, Amerika
  • Hubněte tučnými jídly (K305) – Dr. Joseph Mercola; Brno 2017 – ISBN 978-80-264-1859-7
    Jak pomocí revolučního způsobu stravování porazit rakovinu, povzbudit mozek a získat víc energie.
  • IQ střev (K304) – Joachim Bernd Vollmer; ANAG, 2016 – ISBN 978-80-7554-023-2
    Jak břišní mozek řídí naše tělesné i duševní zdraví.
  • Konec stárnutí (K349) – David Sinclair; nakladatelství Jan Melvil Publishing, 2020 – ISBN 978-80-7555-109-2
    Proč stárneme a proč už nemusíme.
  • Krev (K351) – Ulrich Strunz; Euromedia, 2017 – ISBN 978-80-7549-402-3
    Tajemství našeho “tekutého” orgánu.
  • Krutá hra o tvé zdraví (K287) – Tomáš Kašpar; Brno 2016 – ISBN 978-80-906020-3-8
    Budeš figurkou, nebo hráčem?
  • Líbánkový efekt (K297) – Bruce H. Lipton, Ph.D.; 2013, ANAG 2014 – ISBN 978-80-7263-948-9
    aneb Jak vytvořit nebe na zemi.
  • Luciferův efekt (K353) – Philip Zimbardo; 2007, Academia 2021 – ISBN 978-80-200-3281-2
    Jak se z dobrých lidí stávají lidé zlí.
  • Mozek v kondici (K280) – David Perlmutter; Praha 2016 – ISBN 978-80-7432-688-2
    Netušená síla střevních mikrobů a cesta ke svěžímu mozku.
  • Nasadit vlastní kůži (K332) – Nassim Nicholas Taleb;Paseka, 2019 – ISBN 978-80-7637-025-8
    Skryté asymetrie v každodenním životě.
  • Nevíte, co jíte (K103) – RNDr. Petr Fořt, CSc., Ing. Ivan Mach, CSc.; Brno 2014 – ISBN 978-80-265-0274-6
    Jak vás klame potravinářský průmysl.
  • Obsahuji davy (K294) – Ed Yong; copyright 2016 Ed Yong, 2017 – ISBN 978-80-7555-027-9
    O mikrobech v nás, kolem nás a o jejich fascinujícím vlivu na náš život.
  • Posilování stresem (K354) – Pavel Kolář; nakladatelství Euromedia Group, 2021 – ISBN 978-80-242-7465-2
    Cesta k odolnosti.
  • Proč spíme (K307) – Matthew Walker; anglicky 2016, 2017 – ISBN 978-80-7555-050-7
    Odhalte sílu spánku a snění.
  • Rozhodování (K358) – František Koukolík; Karolinum 2020 – ISBN 978-80-246-4743-2
    Eseje.
  • Řešení hladiny krevního cukru (K296) – MUDr. Mark Hyman; 2012, ANAG 2015 – ISBN 978-80-7263-965-6
    Ultra zdravý program pro hubnutí, prevenci chorob a pro to, abyste se ihned cítili skvěle!
  • Slepé skvrny (K347) – Daniel Prokop; Host, 2020 – ISBN 978-80-7577-991-5
    O chudobě, vzdělávání, populismu a dalších výzvách české společnosti.
  • Svět bez rakoviny (K155) – Edward Griffin; 1997, Praha 2011 – ISBN 978-80-204-2517-1
    Příběh vitaminu B17.
  • Špína je dobrá (K308) – Jack Gilbert, Rob Knight; anglicky 2017, 2018 – ISBN 978-80-7390-659-7
    Význam bakterií pro vývoj imunitního systému vašeho dítěte.
  • Tučné superpotraviny a oleje (K306) – David Frej; 2016 – ISBN 978-80-7281-512-8
    Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel?
  • Tuk – velké překvapení (K292) – Nina Teicholz; 2014, Brno 2016 – ISBN 978-80-7462-996-9
    Proč máslo, maso a sýr patří ke zdravé stravě.
  • Zdravé střevo (K284) – David Frej, Jiří Kuchař; Praha 2016 – ISBN 978-80-7281-510-4
    Komplexní prevence a terapie trávicích a střevních potíží a onemocnění.
  • Zhubni díky tukům (K295) – MUDr. Mark Hyman; Bratislava 2018 – ISBN 978-80-7555-027-9
    Tuky jako klíč k ideální tělesné hmotnosti a plnému zdraví.